Magyarország 1985-ben csatlakozott a 194 részes állam által elfogadott UNESCO Világörökségi Egyezményhez, melynek célja a kiemelkedő jelentőségű természeti és kulturális értékek védelme és azok jövő nemzedékek számára való megőrzése. Jelenleg Magyarországon nyolc Világörökségi helyszín van jelenleg.

Ezt a nyolc világörökségi helyszínt mutatja be a 2023-ban készült exkluzív kötet. A keménytáblás, sötétkék vászonborító elegáns külsőt kölcsönöz a könyvnek. A borítóra fehér negatív dombornyomással, azaz prégeléssel l került fel a cím, valamint az előlapon láthatónyolc helyszín egyedi pecsétje , amik a rájuk jellemző egy-egy nevezetességet ábrázolnak stilizált formában. A pecsétek által kialakított rombusz alakzat nemcsak a borítón jelenik meg, hanem a motívumként végigfut a kiadványon és a weboldalon is, használva az általunk tervezet magyarországi világörökség arculati elemét.
A belíven nagy negatív terek és hatalmas iniciálék formálják a letisztult szövegképet, kiemelt idézetek teszik izgalmassá a címoldalakat. Művészeti album minőségű fotók reprezentálják a helyszíneket, amik sokszor a margón kifuttatva alkotnak kontrasztot az oldalpáron. 

A világörökségi helyszínek bejárásához készült a Világörökség Kalauz zsebkönyv, amely egyben pecsételőfüzetként is funkcionál. Más túraútvonalas kiadványokhoz hasonlóan lehetőségünk van begyűjteni mind a nyolc pecsétet a kijelölt pecsételő helyszíneken. Rengeteg fotóval, illusztrációval és izgalmas tényekkel kalauzol minket végig a legszebb tájakon és épületeken, valamint helyszínhez kötött programajánlót is találhatunk benne. Az egyes fejezetek saját színt kaptak, így a hozzájuk tartozó térképek is egyedi színvilággal rendelkeznek. Az infóblokkok – mint a leírás, programok vagy érdekességek – megtalálását piktogramok segítik.
 
2022-ben készült el vilagorokseg.e-epites.hu oldal, ahol a világörökségi helyszínek mellett a jegyzékbe még be nem került várományos helyszínekről is tájékozódhatunk, valamint interaktív oktatóanyagokat találunk gyerekek és felnőttek számára. A főoldalon és az aloldalakon azonos méretű slider választja el a képi tartalmat a szövegestől, de az aloldalon már statikus bannerként és egyben fejlécként funkcionál, rákerül a cím és egy horgony menü. Az arculathoz tartozó kék rombuszok véletlenszerűen megjelennek a bekezdéscímeknél, mégis a főoldalon a leglátványosabbak: itt csempés elrendezésben, kattintható képekkel navigálnak a helyszínleírásokhoz.