A Lechner Tudásközpont „Strandszezon” című fotókiállítása a Balaton aranykorát, elsősorban az 1960-1970-es évek tóparti építészetét idézi meg, az UVATERV és a VÁTI tervezővállalatok Lechnerben őrzött archív képeit bemutatva. A tárlaton a korabeli építészgeneráció által - a megnövekedett üdülőforgalom kiszolgálására - tervezett létesítményekről készült fotók és légi felvételek mellett a kor hangulatába bepillantást engedő életképek is szerepelnek.

A Balatont legtöbbször kék színnel azonosítjuk, ezért a kiállítás grafikai anyagain is a kék árnyalatai dominálnak. A kiállított anyagok között találunk képes, térképes útitervet a legnépszerűbb településekkel. A Panoráma útikönyv balatoni sorozatából származó üdülési tanácsokat is olvashatunk, és külön tablókon kapunk információt az üdülő-településekről. Vidám, játékos ikonok árulják el, hogy milyen kikapcsolódási lehetőségek vannak az adott helyen.

A fotókiállítás 2018. május 8-án nyílt meg és szeptember 28-ig volt megtekinthető, anyaga online lapozható formábanis elérhető.