A kiállítás bemutatta a második világháború utáni helyközi és távolsági buszközlekedés történetét és rávilágított arra, hogyan is gondolkodtak az ’50-es, illetve a ’60-as, ’70-es években az autóbusz-közlekedés jövőjéről, infrastruktúrájáról. A Dokumentációs Központ Terv- és Fotótárának gazdag állományából összeállított kiállítás témája a hazai autóbusz-pályaudvarok építészete volt. A tárlat anyaga a KÖZÉPTERV és az UVATERV gyűjteményekből került ki, melyekben megtalálható szinte az ország összes autóbusz-állomásának eredeti terve.

Egy-egy pályaudvar külön tablót kapott a kiállításon, amik egészen a 40-es évek stílusáig visszanyúló színeket és formavilágot kaptak. Minden tabló címe egyedi, a korszakból származó betűtípussal íródott. A leírások mellett megjelennek az eredeti tervrajzok és fotók is az elkészült épületekről. A háttérben buszvonalak térképei és régi menetjegyek másolatai láthatók.

A kiállítás a Lechner Tudásközpontban 2020. december 14-én nyílt meg és 2021 októberéig lehetett megtekinteni. A tablók online is lapozhatók.