A Lechner Tudásközpont fontosnak tartja, hogy a különböző területen dolgozók betekinthessenek egymás szakmai folyamataiba, és a cég szolgáltatásaival kapcsolatos tudással bővíthessék ismereteiket. Ezt a tudásmegosztást önti formába a Lechner Akadémia, belső és külső oktató és ismeretterjesztő videókkal, valamint podcastek segítségével.

Az akadémia-logó része a dinamikus arculatnak. Könnyen beazonosítható és egységet alkot a többi belső használatú rendszer emblémájával. Az arculat színei közül a sötétkék dominál, így létrehozva egy videómegosztásra alkalmas, felhasználóbarát streaming felületet. A főmenüből érhető el a keresőfunkció, valamint a 4 főkategória, amiket kiegészítő színek különböztetnek meg. Ezek saját aloldalt kaptak, ahol a kategórián belül tag-ekkel is lehet tartalmat szűrni. Nem csak hozzárendelt színek segítik az eligazodást, hanem címkék is jelölik a különböző műfajokat. Az adott videó adatlapja popup ablakban nyílik meg mozgó borítóképpel, leírással és ajánlóval a hasonló tartalmakhoz. Dinamikus carousel slider kelti fel a figyelmet a kezdőoldalon mintegy ajánlóként. Alatta a legfrissebb tartalmak láthatók időrendben és címke szerint rendezve.

Hasonló elemekre épül az Egyetemi Adatszolgáltatás weboldal is, ahol a Lechner Tudásközpont az általa kezelt téradatokat, építészeti, ingatlan-nyilvántartási és világörökségi nyilvántartási adatokat teszi elérhetővé egyetemek számára, oktatási célra.